Κυπελλάκια φύλλου με γέμιση τρούφας

Κυπελλάκια φύλλου με γέμιση τρούφας Κυπελλάκια φύλλου με γέμιση τρούφας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3 με 6 φύλλα φρέσκο ή κατεψυγμένο και ξεπαγωμένο φύλλο κρούστας, ανάλογα με το μέγεθος τους
  • 3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • ζάχαρη, για πασπάλισμα
  • λωρίδες από φλούδα λεμονιού για γαρνιτούρα

Για τη παρασκευή του μείγματος της τρούφας σοκολάτας:

  • 1 φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές μπράντι ή λικέρ

Εκτέλεση

Για το μείγμα της τρούφας σοκολάτας

Τοποθετούμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρι μια βράση σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και το μπράντι ή το λικέρ και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο να πήξει. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για 12 μάφιν. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε τετράγωνα 6,5 εκ. και τα σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα. Τοποθετούμε ένα τετράγωνο σε επίπεδη επιφάνεια, το αλείφουμε με βούτυρο και από τις δύο πλευρές και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο και το τοποθετούμε πάνω στο άλλο υπό γωνία. Πασπαλίζουμε ξανά με ζάχαρη. Βουτυρώνουμε ένα τρίτο τετράγωνο και το τοποθετείτε πάνω από τα άλλα δύο υπό διαφορετική γωνία, ώστε να έχουμε στις άκρες ένα δαντελωτό σχήμα. Πιέζουμε τα φύλλα να «καθίσουν» σε μία από τις θήκες της φόρμας. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο, γεμίζοντας τις θήκες στη φόρμα, δουλεύοντας γρήγορα για να μη στεγνώσουν τα φύλλα. Ψήνουμε τα κυπελλάκια φύλλου για 4-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε στην φόρμα για 10 λεπτά να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Ανακατεύουμε το μείγμα της τρούφας σοκολάτας που πρέπει να είναι τόσο πηχτό ώστε να βγαίνει από κορνε. Βάζουμε το μείγρα σε κορν,έ με μέτριο στόμιο αστεριού και βάζουμε μία κουταλιά σε κάθε κυπελλάκι. Γαρνίρουμε με λεπτές λωρίδες από φλούδα λεμονιού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε