0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 5 κιλά κυδώνια
- 2 κιλά ζάχαρη
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
- κανέλα ξύλο
- γαρίφαλα
Εκτέλεση
Πλενουμε τα κυδώνια και τα τοποθετούμε σε μια γάστρα ή σε βαθύ ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου για 5-6 ώρες. Στα μισά περίπου του ψησίματος τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Μόλις ψηθούν τα κόβουμε στη μέση, τα καθαρίζουμε από το κουκούτσι τους, τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος εμαγιέ ή γυάλινο και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι τους.