Κυδώνια ψητά

Κυδώνια ψητά Κυδώνια ψητά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μακεδονία

Συστατικά

  • 4 μεγάλα κυδώνια
  • 5-6 καρφιά γαρίφαλο
  • σαντιγί
  • ξύλα κανέλας

Για το σιρόπι:

  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • τα κουκούτσια από τα κυδώνια

Εκτέλεση

Πλένουμε και ξύνουμε εξωτερικά τα κυδώνια. Με ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια (τα οποία ρίχνουμε στο σιρόπι).

Για το σιρόπι:

Βράζουμε τα υλικά για 5 λεπτά και κατόπιν σουρώνουμε το σιρόπι. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα κυδώνια, «καρφώνουμε» στο πάνω μέρος της σάρκας τους ένα γαρίφαλο. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. 15 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα περιχύνουμε με το σιρόπι, τα γαρνίρουμε με σαντιγί και τα διακοσμούμε με ξύλα κανέλας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε