0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 1 1/2 κιλά κυδώνια
- 2 κιλά ζάχαρη
- 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
- 6 φλιτζάνια νερό
- μολόχα
- αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τα βράζουμε στο νερό και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη μολόχα και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά προκειμένου να παραμείνει ξανθό το χρώμα του. Προσθέτουμε το λεμόνι και αφού πάρει μια με δύο βράσεις μέχρι να δέσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το ανακατεύουμε.