Κυδώνι πελτέ

Κυδώνι πελτέ Κυδώνι πελτέ
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αιγαίο

Συστατικά

  • 1,5 κιλό κυδώνια
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • νερό 
  • αρμπαρόριζα
  • ελάχιστο ξινό

Εκτέλεση

Βράζουμε τα κυδώνια πολύ καλά μέχρι το ζουμί τους να γίνει πηχτό, γεμίζοντας την κατσαρόλα με τόσο νερό ώστε να σκεπάζονται καλά. Βράζουμε στη συνέχεια 1,5 ποτήρι από το ζουμί τους με την ζάχαρη. Πριν το μείγμα δέσει προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και λίγο ξινό και δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο βάζοντας μια μικρή ποσότητα σε ένα πιάτο μέχρι να δούμε ότι ξεκολλάει. Τοποθετούμε το μείγμα σε μπολ ή φλιτζάνια του τσαγιού και αφαιρούμε από πάνω τον αφρό που σχηματίζεται. Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σαν γλυκό του κουταλιού αναποδογυρίζοντάς το σε ένα δοχείο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε