Ξινόγαλο

Ξινόγαλο Ξινόγαλο
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Θεσπρωτία

Συστατικά

  • 3 lit γάλα γιδίσο πλήρες
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2-3 στάλες πυτιά

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα να γίνει χλιαρό. Παίρνουμε το σπόρο, δηλαδή λίγο γιαούρτι, το ανακατεύουμε με ελάχιστη πυτιά  και το ρίχνουμε στο χλιαρό γάλα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να πήξει. Γίνεται τόσο πηχτό, που στέκεται όρθιο το κουτάλι μέσα. Πρέπει όμως να προσέξουμε την πυτιά γιατί, αν βάλουμε πολλή, αφήνει νερά, γίνεται σαν τυρί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε