Κρύο γεμιστό κοτόπουλο

Κρύο γεμιστό κοτόπουλο Κρύο γεμιστό κοτόπουλο
5 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 αρνίσο μπούτι 1- 1,2 κιλά
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 5 αυγά
  • 5-6 φέτες καπνιστό μπεϊκον
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βράζετε το μπούτι του αρνιού σε νερό με ένα κρεμμύδι. Προσέχετε να μην παραβράσει. Το αφήνετε σε μια πιατέλα να κρυώσει, κόβετε το ψαχνό σε μακρόστενες λουρίδες και το αλατοπι-περώνετε. Βράζετε σφιχτά τα αυγά. Ψιλοκόβετε 5-6 φέτες καπνιστό μπέικον.Βάζετε στον πάγκο το κοτόπουλο με την πλάτη προς τα κάτω και το ανοίγετε στη μέση χωρίς να κόψετε το δέρμα του λαιμού, για να μπορείτε μετά να το κλείσετε από κει και να μη μείνει τρύπα.

Με ένα μυτερό μαχαιράκι αφαιρείτε όλα τα κόκαλα του κοτόπουλου χωρίς να τρυπήσετε την πέτσα. Αλατοπιπερώνετε το εσωτερικό του κοτόπουλου, αραδιάζετε τις λουρίδες του κρέατος, τα σφιχτά αυγά ολόκληρα και σκορπίζετε τα κομματάκια του μπέικον εδώ κι εκεί.

Τυλίγετε το κοτόπουλο έτσι ώστε να κλείσει τη γέμιση μέσα και να διπλώσει λίγο, για να μην ανοίξει στο βράσιμο. Διπλώνετε το δέρμα του λαιμού και τυλίγετε όλο το ρολό σε τουλπάνι. Το στερεώνετε καλά και το βάζετε όπως είναι στην κατσαρόλα με νερό για να βάσει. Στο νερό βάζετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Το τυλιγμένο ρολό πρέπει να σκεπάζεται από το νερό.

Το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι που να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι.

Το βγάζετε προσεκτικά με δυο τρυπητές κουτάλες και το ακουμπάτε σε μια πιατέλα να κρυώσει. Το αφήνετε περίπου 2 ώρες και το βάζετε στο ψυγείο.

Όταν κρυώσει, το κόβετε φέτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε