Κρουασάν

Κρουασάν Κρουασάν
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 750 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλιές σούπας μαγιά μπύρας
  • 120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • 1 κουταλιά ζάχαρη με κανέλα σκόνη
  • 110 γρ. γάλα
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το γάλα να γίνει χλιαρό, λιώστε μέσα σ' αυτό τη μαγιά της μπύρας. Προσθέστε λίγες κουταλιές αλεύρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Σκεπάστε τον και αφήστε τον σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Βάλτε το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο αλεύρι.Προσθέστε τα αυγά ολόκληρα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι, τη μαγιά της μπύρας που έχει εν τω μεταξύ φουσκώσει.Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά, μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή.Σκεπάστε τη ζύμη, βάλτε την σε ζεστό μέρος και αφήστε την φουσκώσει. Υπολογίστε ότι πρέπει να διπλασιαστεί ο όγκος της περίπου. Αφού φουσκώσει η ζύμη, ανοίξτε επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε πολύ λεπτό φύλλο. Κόψτε το φύλλο σε τρίγωνα, πασπαλίστε κάθε τρίγωνο με κανελοζάχαρη και τυλίξτε το από την πλατύτερη πλευρά προς τη μύτη του τριγώνου, ώστε να γίνουν τα κρουασάν φουσκωτά σα ρολό, δώστε τους και μία κλίση, για να γίνουν σα μισοφέγγαρα.Τοποθετήστε τα κρουασάν σε βουτυρωμένο ταψί και αφήστε τα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν σκεπασμένα.Αλείψτε τα με αυγό, πασπαλίστε με ζάχαρη και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε