Κροκέτες

Κροκέτες Κροκέτες
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. πατάτες
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλεύρι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν, τις κόβουμε στη μέση και τις ξεφλουδίζουμε. Σε ένα σκεύος λιώνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το τυρί, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αυγό, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Πλάθουμε σε σχήμα μακρουλό και αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο άνηθο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε