0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρέας (μοσχάρι) σε ψιλά κομματάκια
- 1 φλιτζάνι μπεσαμέλ σφιχτή
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 κρόκοι αυγών (τα ασπράδια για το πανάρισμα)
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε ένα μπολ το κρέας και προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους, το τυρί, την μπεσαμέλ, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Παίρνουμε λίγο-λίγο από το μείγμα και το πλάθουμε σε στρογγυλά σχήματα ή κυλινδρικά. Χτυπάμε το ασπράδι με λίγο νερό, βουτάμε τις κροκέτες μία-μία στην φρυγανιά πρώτα, μετά στο ασπράδι και μετά πάλι στην φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Σερβίρονται ζεστές.