2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι (χυλοπίτες)
- 5 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 1 κύβος
- 1 κουταλιά της σούπας φυτίνη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φαγητού
- μυζήθρα τριμμένη ξερή
Εκτέλεση
Βράζουμε νερό (σε αναλογία 1 φλιτζάνι κριθαράκι προς 5 φλιτζάνια νερό) προσθέτουμε το αλάτι, τον κύβο, το κριθαράκι (ή χυλοπίτες) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Όταν το κριθαράκι πιει όλο του το νερό ζεσταίνουμε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας φυτίνη και 1 κουταλιά βούτυρο φαγητού και περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε σε πιατέλα αφού προσθέσουμε μπόλικη μυζήθρα.