Κρέπες με μαρμελάδα

Κρέπες με μαρμελάδα Κρέπες με μαρμελάδα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 440 γρ. γάλα
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 2 δόσεις βανίλια άρωμα
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
  • βούτυρο για το τηγάνισμα
  • μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με τη βανίλια.Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέστε λίγο λίγο το γάλα.Ρίξτε το αλεύρι λίγο λίγο και δουλέψτε το μίγμα με το σύρμα των αυγών, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός, χωρίς σβόλους. Πάρτε ένα μικρό τηγανάκι, ρίξτε μέσα λίγο βούτυρο και μόλις λιώσει, ρίξτε λίγο χυλό, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού.Τηγανιστέ την κρέπα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη. Συνεχίστε με αυτό τον τρόπο (μην ξεχνάτε κάθε φορά να βάζετε στο τηγάνι από λίγο βούτυρο), μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.Πάρτε μετά μία μία κρέπα, αλείψτε την με μαρμελάδα καιτυλίξτετην κυλινδρικά. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε