Κρεμμύδια γεμιστά με μανιτάρια

Κρεμμύδια γεμιστά με μανιτάρια Κρεμμύδια γεμιστά με μανιτάρια
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 5 κρεμμύδια ξερά λευκά μέτριου μεγέθους
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 30ml λευκό κρασί
  • 100 γρ. λευκό μανιτάρι ψιλοκομμένο
  • 100ml ντέμι γκλας ή ζωμό βοδινό δεμένο
  • 3 πρέζες μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα σε ψιλά ζαράκια
  • 1/3 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα κρεμμύδια τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε στα 3/4 του ύψους τους από την πλευρά της φύτρας και αφαιρούμε το καπάκι. Τα βράζουμε σε κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά. Τα αδειάζουμε και αφήνουμε γύρω τους, και στη βάση 1 εκατοστό πάχος. Σοτάρουμε στο βούτυρο τα κομματάκια που αφαιρέσαμε από το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν και αυτά για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό και προσθέτουμε την ντεμι γκλας, το μαϊντανό , αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα πολύ καλά. Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με την φάρσα και τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος με καπάκι. Τα περιχύνουμε με το ζωμό και λίγο νερό και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200?C για περίπου 1 ώρα. Τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε με τα ζουμιά του δεμένα προσθέτοντας την ντομάτα και το σκόρδο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε