Κρέμα ντομάτας με καλαμαράκια δακτυλίδια

Κρέμα ντομάτας με καλαμαράκια δακτυλίδια Κρέμα ντομάτας με καλαμαράκια δακτυλίδια
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 800 γρ. κατεψυγμένα καλαμαράκια δακτυλίδια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 τομάτες, βρασμένες-ξεφλουδισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κομμένες σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι
  • μείγμα σκόνης με λεμόνι και πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκια κρέμα

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα καλαμαράκια, τα  σκουπίζουμε, τα στεγνώνουμε και τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι. Τοποθετούμε σε ενα μίξερ τις ντομάτες με το κρασί και τα χτυπάμε. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού, τα τηγανίσουμε, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας, την κρέμα γάλακτος, άλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει. Σερβίρουμε το καλαμάρι με την κρέμα ντομάτας και πασπαλίζουμε με  μαϊντανό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε