Κρεατόπιτα χωριάτικη

Κρεατόπιτα χωριάτικη Κρεατόπιτα χωριάτικη
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1,5 κιλό αρνάκι μπούτι
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100 γρ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 αυγά
  • 2 αυγά σφιχτά κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
  • λίγο δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο.Βράστε τα δύο αυγά σφιχτά, αφήστε τα να κρυώσουν και μετά κόψτε τα σε φέτες.Κόψτε το κρέας σε μικρά κομματάκια (σαν χοντρό κιμά) και βάλτε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι.Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά, προσθέστε μετά το κρέας.Αφήστε το κρέας να τσιγαριστεί, προσθέστε τα ντοματάκια ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το σκόρδο και το δυόσμο. Αφήστε τα να σιγοβράσουν.Μετά από περίπου 30 λεπτά, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί και τα δύο αυγά ελαφρά χτυπημένα με το πιρούνι. Ανακατέψτε πολύ καλά.Βουτυρώστε ένα μικρό ταψάκι και στρώστε τα μισά φύλλα, αλείφοντάς τα με λάδι.Στρώστε μετά τη γέμιση, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Στρώστε επίσης τα σφιχτά αυγά που έχετε κόψει, διπλώστετα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα αλείφοντάς τα με λάδι.Στρώστε επάνω από τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα, κόβοντας αυτά που εξέχουν.Χαράξτε την επιφάνεια της πίτας, ραντίστε την με το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό, και ψήστε την σε μέτριο φούρνο (180°C) για 1 περίπου ώρα.

Βγάλτε την από τον φούρνο, αφήστε τη για μισή ώρα και μετά σερβίρετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε