Κρέας χοντρό κρασομεζέ

Κρέας χοντρό κρασομεζέ Κρέας χοντρό κρασομεζέ
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Εκτέλεση

Χοντρό κρέας λέγεται το ζυγούρι και το τράγιο, σε αντιδιαστολή με το αρνάκι ή το κατσίκι, που είναι ζώα ηλικίας μικρότερης από ενός χρόνου.

Το φαγητό αυτό φτιαχνόταν κυρίως για συναντήσεις αντρών που συνοδεύονταν από οινοποσία και πραγματοποιούνταν σπάνια σε σπίτια και συχνότερα σε ταβέρνες που πουλούσαν μόνο κρασί. Σ' αυτές τις περιπτώσεις οι πελάτες έφερναν το μεζέ από το σπίτι τους.

Δεν ήταν όμως ασυνήθιστο να φτιαχτεί και στο σπίτι για κύριο γεύμα, μόνο που, αν υπήρχαν παιδιά, το έκαναν λιγότερο πικάντικο.

Βάζετε σε κατσαρόλα (που μπορεί να μπει στο φούρνο) το κρέας -ζυγούρι ή τράγιο- κομμένο κομμάτια όσο μισό λεμόνι.

Βάζετε ντοματάκια μικρά ολόκληρα, μπόλικο κρεμμύδι κομμένο φέτες, σκόρδο όσο σας αρέσει και μικρές στρογγυλές πατάτες, αφού τις περάσετε από το τηγάνι.

Ακόμα, θα βάλετε τριμμένη ντομάτα (ή χυμό), το ανάλογο λαδάκι, ένα κρασοπότηρο κρασί καλό και τα αρώματα, δηλαδή πιπέρι μαύρο,κανέλα, γαρίφαλο, βάγιο (δάφνη) και το ανάλογο αλάτι.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε στο φούρνο σε σιγανή φωτιά για να ψηθεί σιγά σιγά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε