Κουρμπάνι σούπα με μοσχάρι ή αρνί

Κουρμπάνι σούπα με μοσχάρι ή αρνί Κουρμπάνι σούπα με μοσχάρι ή αρνί
80 ΑΤΟΜΑ
1:00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
3:00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 20 κιλά μοσχάρι ή αρνί  ελιά  κομμένα σε μερίδες με το κόκαλο 
  • 400 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 κιλά κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 6 κιλά καρότα κομμένα σε ροδέλες 
  • 2 κιλά σελινόριζα ψιλικομμένη
  • 12 κιλά πατάτες  καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 300 γρ. αλάτι 
  • 20 γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κιλά λεμόνια (ο χυμός)
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Σε ένα καζάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το κρέας, τα κρεμμύδια και το σέλινο.  Στη συνέχεια προσθέτετε τα καρότα και τις πατάτες. Την βάζετε πάνω στη φωτιά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπάσει τα υλικά. Βράζετε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες περίπου. Στη διάρκεια του βρασίματος, αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια και προσέχετε την επάρκεια των υγρών στην κατσαρόλα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι, το οποίο σοτάρετε για 2- 3 λεπτά. Μόλις ο ζωμός  της σούπας είναι σε πλήρη βρασμό προσθέτετε το σοταρισμένο αλεύρι. Ανακατεύετε με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει ο ζωμός και να δέσει η σούπα. Μόλις δέσει η σούπα, δοκιμάζετε και αν χρειαστεί προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, και το χυμό λεμόνι. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε