0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό φρέσκο πρόβειο βούτυρο
- 1320 γρ. αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 2 κρόκους αυγών
- 6 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια σόδα
- 350 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
- 20 ml κονιάκ
- λίγο αλάτι
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την άχνη, τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τη σόδα, που έχουμε λιώσει στο κονιάκ, τα αμύγδαλα και λίγο- λίγο το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με τη βανίλια και το μπέικιν. Ζυμώνουμε καλά, μέχρι η ζύμη να πλάθεται εύκολα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο, τους αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 2 λεπτά, τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.