

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 κιλά αλεύρι μαλακό
- 1 κιλό βούτυρο πρόβειο
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι άχνη
- 1 κ.γ σόδα
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ βανίλια
- 1 σφινάκι κονιάκ
- 3 αυγά
- 1/2 κιλό αμύγδαλα ωμά χοντροκομμένα χωρίς την φλούδα
- 500 γρ. άχνη για το πασπάλισμα
- ανθόνερο
Εκτέλεση
- Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
- Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και την μαργαρίνη και τα χτυπάμε για 30' περίπου μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να μοιάζει με σαντιγύ
- Προσθέτουμε την άχνη, τα αυγά, την βανίλια, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το κονιάκ και τα χτυπαμε όλα μαζί για 15' περίπου.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Αναμειγνύουμε τα αμύγδαλα με την ζύμη.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα της αρεσκείας μας.
- Τους τοποθετούμε σε ταψί και τους ψήνουμε στους 180 οC για 20' περίπου.
- Μόλις βγάλουμε τους κουραμπίεδες απο το φούρνο τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με την άχνη.
Μόλις κρυώσουν οι κουραμπιέδες μπορούμε να τους πασπαλίσουμε με επιπλέον άχνη