Κουνέλι στιφάδο

Κουνέλι στιφάδο Κουνέλι στιφάδο
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κουνέλι σε μερίδες (1 ½ κιλό περίπου)
  • 1 κιλό κρεμμύδια σε φέτες χοντροκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξερή φλούδα πορτοκαλιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι το κουνέλι από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε χωρίς να πάρουν χρώμα. Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε  τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε