Κουνέλι στιφάδο με μικρά κρεμμυδάκια

Κουνέλι στιφάδο με μικρά κρεμμυδάκια Κουνέλι στιφάδο με μικρά κρεμμυδάκια
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κουνέλι σε μερίδες (1 ½ κιλό περίπου)
  • 2 κιλά μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ζεματισμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό ντομάτα κονκασέ ή φρέσκιες ντομάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύδι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το κουνέλι σε νερό με ξύδι σε αναλογία 1 προς 10 για 3-4 ώρες. Το σοτάρουμε στο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη δάφνη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-2 ½ ώρες, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Τα κρεμμυδάκια βγάζουν υγρά αλλά ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε