Κουνέλι στιφάδο με κρεμμυδάκια στο φούρνο

Κουνέλι στιφάδο με κρεμμυδάκια στο φούρνο Κουνέλι στιφάδο με κρεμμυδάκια στο φούρνο
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κουνέλι ολόκληρο (1 ½ κιλό)
  • 2 κιλά μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ζεματισμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό ντομάτα κονκασέ ή φρέσκιες ντομάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύδι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κουνέλι σε νερό με ξύδι σε αναλογία 1 προς 10 για 5-6 ώρες. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με  το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη δάφνη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Τοποθετούμε το κουνέλι ολόκληρο στο ταψί μαζί με τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, το σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο για 2 ώρες περίπου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε