Κουνέλι με βερίκοκα και δαμάσκηνα

Κουνέλι με βερίκοκα και δαμάσκηνα Κουνέλι με βερίκοκα και δαμάσκηνα
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κουνέλι (1 ½ κιλό περίπου)
  • 200 γρ. ξερά βερίκοκα
  • 100 γρ. ξερά δαμάσκηνα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης ψίχα χονδροκομμένα
  • 250 γρ. πλιγούρι βρασμένο
  • αλάτι

Για τη μαρινάδα:

  • 1 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές μηλόξυδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • μαύρο πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας, περιχύνουμε το κουνέλι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Αφαιρούμε το κουνέλι από την μαρινάδα και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και σβήνουμε με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά. Προσθέτουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα, ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά ακόμα. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε ρίχνοντας λίγα φυστίκια από πάνω.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε