Κουνέλι με σάλτσα με λεμόνι και ρίγανη

Κουνέλι με σάλτσα με λεμόνι και ρίγανη Κουνέλι με σάλτσα με λεμόνι και ρίγανη
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κουνέλι σε μερίδες (2 κιλά περίπου)
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κουταλάκι ρίγανη φρέσκια ή αποξηραμένη 
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • κορν φλάουρ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κουνέλι και το τοποθετούμε σε λεκάνη με νερό και ξύδι, με αναλογία 1 προς 10 και το αφήνουμε για 4-6 ώρες. Το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Το τοποθετούμε σε ταψί με το λάδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και νερό. Το σκεπάζουμε και το ψήνουμε στους 200ºC για περίπου 2 ώρες βρέχοντάς το ανά διαστήματα με τα ζουμιά του. Μόλις ψηθεί το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τον ζωμό του, τον βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι και αν χρειάζεται προσθέτουμε λιγο χυμό λεμονιού και λίγη ρίγανη. Δένουμε με κόρν φλάουρ αν θέλουμε την σάλτσα πηχτή και σερβίρουμε.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε