Κουνέλι με φασόλια και φασκόμηλο

Κουνέλι με φασόλια και φασκόμηλο Κουνέλι με φασόλια και φασκόμηλο
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κουνέλι σε μερίδες (περίπου 2 κιλά)
  • 250 γρ. φασόλια μέτρια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500ml ζωμό λαχανικών
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 πρέζες φασκόμηλο ξερό ή 10 φύλλα φρέσκο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε από την προηγούμενη μέρα τα φασόλια. Τα βράζουμε σε νερό με λίγο αλάτι για 45 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το φασκόμηλο και το στραγγίζουμε ώστε να κρατήσουμε το αρωματισμένο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι, το σοτάρουμε στο λάδι και το αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα φασόλια, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τον μάραθο, το ζωμό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν  για περίπου 1 ώρα. Μόλις βράσει το κρέας, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φύλλα μάραθου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε