Κουνέλι κοκκινιστό

Κουνέλι κοκκινιστό Κουνέλι κοκκινιστό
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

 

  • 1 λαγός σε μερίδες (2-2 1/2 κιλά)
  • 70ml ελαιόλαδο
  • ξύδι
  • 2-3 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 750 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή  ντοματάκια κονκασέ
  • 2 φυλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κουνέλι, το τοποθετούμε σε λεκάνη με νερό και ξύδι σε αναλογία 1 προς 10 και το αφήνουμε για 4-6 ώρες. Το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι με την φυτίνη σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και αφήνουμε να σοταριστούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φύλλα δαφνης, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτουμε 1-2 φλιτζάνια ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν θέλουμε τη σάλτσα πιο παχύρευστη τη δένουμε με λίγο κορν φλάουρ αραιωμένο σε πολύ λίγο κρύο νερό.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε