Κουλούρια Παραμυθιώτικα

Κουλούρια Παραμυθιώτικα Κουλούρια Παραμυθιώτικα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 10 αυγά χωρισμένα
  • 350 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 2 κουταλάκια αμμωνία
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα χλιαρό
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 3 βανίλιες

Εκτέλεση

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ν' ασπρίσουν. Ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό) και την αμμωνία διαλυμένη στο γάλα.

Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτετε στο μείγμα των αυγών λίγη μαρέγκα και λίγο αλεύρι εναλλάξ, και ανακατεύετε διαρκώς απαλά να ενωθούν. Ζυμώνετε ανάλαφρα και αφήνετε τη ζύμη απαλή, μόλις που να μπορείτε να την πλάσετε. Πλάθετε τα κουλουράκια με τρύπα στη μέση, τα βάζετε αραιά στο ταψί.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 200ο C γύρω στα 30', να στερεοποιηθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Αν θέλετε, κυλιστέ τα σε άχνη ζάχαρη και μετά τινάξτε τα να πέσει το περίσσιο και να μείνουν ελαφρά αλευρωμένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε