Κουλουράκια ντόνατς

Κουλουράκια ντόνατς Κουλουράκια ντόνατς
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι περίπου
  • 16 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη
  • 2,5 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • λίγο αλάτι
  • 4 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • κανέλα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Χτυπήστε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη να ασπρίσει πολύ καλά.Χτυπήστε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και ενώστε τα δύο μίγματα. Προσθέστε το γάλα και σιγά σιγά το αλεύρι, στο οποίο έχετε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.Ζυμώστε το μίγμα να γίνει μία ζύμη κανονική. Πλάστε τη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και με ένα κουπ πατ κόψτε τη σε στρογγυλούς δίσκους. Από το κέντρο του κάθε δίσκου, αφαιρέστε πάλι ένα στρογγυλό, ώστε να σχηματίζεται ένας κύκλος.Βάλτε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και ρίξτε μέσα 3-4 κύκλους κάθε φορά(όχι περισσότερους γιατί φουσκώνουν πολύ) να τηγανιστούν.Γυρίστε τους με δύο πιρούνια και από τις δύο πλευρές, προσέχοντας να μην καούν.Βγάλτε τους επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.Τοποθετήστε τους σε μία πιατέλα και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε