2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ιωνία Μικράς Ασίας
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 πρέζα αλάτι
- χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)
Για τη γέμιση:
- 5 αυγά
- 350 γρ. τυρί (φέτα) τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
Για το μαγείρεμα:
- 2 κουταλιές βούτυρο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε ζυμάρι με το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και λίγο νερό. Χτυπάμε τα αυγά με το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Κόβουμε κομματάκια από το ζυμάρι, τα κάνουμε στρογγυλά και τα ανοίγουμε στο χέρι. Βάζουμε μέσα λίγη από τη γέμιση και το κλείνουμε σαν φιογκάκι. Σε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα γεμιστά φιογκάκια. Τα ανακατεύουμε να μην κολλήσουν μέχρι να ανέβουν στον αφρό.