Κοτόπουλο της κερβελης

Κοτόπουλο της κερβελης Κοτόπουλο της κερβελης
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος

Συστατικά

  • 6 τεμ. κοτόπουλο στήθος
  • 6 τεμ. μπέικον
  • 2 μπανάνες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • μουστάρδα
  • λευκό αρετσίνωτο κρασί Σάμου
  • κρέμα γάλακτος
  • λίγο βούτυρο φρέσκο
  • ακτινίδια

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα στήθη από κοτόπουλο και τα πλένουμε καλά, στη συνέχεια τα ανοίγουμε κάθετα από το πλάι. Τα μαρινάρουμε ελαφρώς αλείφοντας τα εξωτερικά με μουστάρδα αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Προσθέτουμε το μπέικον και την μπανάνα σε μακρόστενο σχήμα (μισή) και τυλίγουμε τα κοτόπουλα σε ρολό. Τα τοποθετούμε μέσα σε ελαφρώς βουτυρωμένο πυρέξ (με το κλείσιμο προς τα κάτω) και ψήνουμε σε φούρνο στους 200-250 βαθμούς για 30 λεπτά της ώρας.

Αφού έχουν ψηθεί, τα τσιγαρίζουμε σε τηγάνι με λίγο φρέσκο βούτυρο για 3-5 λεπτά. Τα σβήνουμε με λευκό σαμιώτικο κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αδιάλυτη. Τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις, σταδιακά τα γυρνάμε ώστε να πάρουν γεύση όλες οι πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε και πάλι στο πυρέξ, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να δέσει η κρέμα.

Σερβίρουμε ζεστά με γαρνιτούρα ρύζι κρεόλ και σωτέ λαχανικά βουτύρου. Περιχύνουμε με την κρέμα και γαρνίρουμε από πάνω με μία φέτα ακτινίδιο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε