Κοτόπουλο με ρεβύθια και λεμόνι

Κοτόπουλο με ρεβύθια και  λεμόνι Κοτόπουλο με ρεβύθια και  λεμόνι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 120ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • 350 γρ. ρεβύθια
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μόλις μαραθούνε χωρίς να πάρουν χρώμα, τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε και αυτά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβύθια αφού πρώτα τα έχουμε αφήσει να φουσκώσουν σε νερό για 12 ώρες, νερό και τα αφήνουμε να βράσουν με κλειστό καπάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Όταν το κρέας είναι μισοβρασμένο προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί με το κρέας. Στο τέλος τα σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε