Κοτόπουλο λαχανοντολμάδες

Κοτόπουλο λαχανοντολμάδες Κοτόπουλο λαχανοντολμάδες
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Καβησός

Συστατικά

  • 1 κότα μεγάλη (σε ηλικία)
  • 2 μέτρια λάχανα τουρσί (Τα ξεφυλλίζουμε και χωρίζουμε τα φύλλα για 40 ντολμάδες)
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 φλυτζάνια πλιγούρι
  • 1/4 του κιλού κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο κίμινο
  • λίγο μπαχάρι
  • κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το πλιγούρι να φουσκώσει και ξεπλένουμε το ρύζι για να είναι έτοιμο. Τσιγαρίζουμετο κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά, το πλιγούρι, το ρύζι και βάζουμε ένα φλιτζάνι νερό. Αφού πάρει μια βράση τ' αφήνουμε και κρυώνει και έπειτα τυλίγουμε τους ντολμάδες. Στον πυθμένα της κατσαρόλας τοποθετούμε τα χοντρά κομμάτια του λάχανου που περίσσευσαν. Βάζουμε μια στρώση με ντολμάδες, επάνω το κομματιασμένο κοτόπουλο ωμό με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε ξανά μια σειρά ντολμάδες, μετά κοτόπουλο και μετά πάλι ντολμάδες. Βάζουμε νερό τόσο, ώστε να σκεπαστούν και τοποθετούμε επάνω ένα πιάτο για να μη φουσκώσει. Τ' αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 2-3 ώρες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε