Κοτόπουλο κοκκινιστό

Κοτόπουλο κοκκινιστό Κοτόπουλο κοκκινιστό
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο του ενός κιλού
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 κουταλιά του γλυκού πελτές ντομάτας
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ψύλλο δάφνης
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • 5-6 κόκκοι πιπέρι ολόκληρο
  • λίγη καυτερή πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • μαϊντανός
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • λίγο κονιάκ
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε 10 κομμάτια περίπου, το ροδοκοκκινίζουμε σε καυτό λάδι και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι μαζί με το σκόρδο και το κοτόπουλο και τα σοτάρουμε μαζί για δυο λεπτά περίπου. Αν θέλουμε, σβήνουμε με λίγο κονιάκ και προσθέτουμε τις ντομάτες πολτοποιημένες και τον πολτό ντομάτας αφού τον διαλύσουμε σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος μπορούμε αν θέλουμε να "δέσουμε" τη σάλτσα με 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε