Κοτόπουλο γεμιστό

Κοτόπουλο γεμιστό Κοτόπουλο γεμιστό
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 1 μικρό κοτόπουλο
  • 2 χοντρά φύλλα κρούστας ή 1 λεπτό φύλλο σφολιάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • τζίντζερ
  • 2 κουτ. σούπ. βούτυρο

Εκτέλεση

Πλένουμε το μεγάλο κοτόπουλο, το χαράζουμε στη ράχη και βγάζουμε το κόκαλο του σκελετού, δίχως να χαλάσει το σχήμα του - αφήνοντας τα κόκαλα στα μπούτια και στις φτερούγες. Ξεκοκαλίζουμε το μικρότερο κοτόπουλο. Περνάμε το κρέας του από τη μηχανή του κιμά και το ζυμώνουμε μαζί με όλα τα μπαχαρικά. Γεμίζουμε το μεγάλο κοτόπουλο με το μείγμα αυτό, το ράβουμε και το τοποθετούμε σε ταψάκι. Το πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και μικρά κομματάκια βούτυρο και το ψήνουμε, ώσπου να ροδίσει. Κρατάμε σε ένα μπολάκι τη σάλτσα του. Τυλίγουμε το κοτόπουλο με το φύλλο κρούστας. Περιχύνουμε με βούτυρο το φύλλο και το ξαναψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει.

Το γεμιστό κοτόπουλο σερβίρεται με σοταρισμένα λαχανικά (καρότα, μπιζέλια, κολοκυθάκια) και με τη σάλτσα του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε