Κοτόπουλο ανεμα

Κοτόπουλο ανεμα Κοτόπουλο ανεμα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο φρέσκο με τα συκωτάκια του
  • 1 φλυτζάνι σαμιώτικο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • μπαχάρι
  • κουκουνάρι
  • 1 φλυτζάνι ρύζι
  • 1 ποτήρι  κρασιού λευκό σαμιώτικο κρασί

Εκτέλεση

Για τη γέμιση, τσιγαρίζουμε πρώτα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδο σε τηγάνι με ελαιόλαδο. Αφού πάρουν χρώμα,  ψιλοκομμένα τα συκωτάκια του κοτόπουλου, τα αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό,μπαχάρι,κουκουνάρι κι ένα φλυτζάνι ρύζι άσπρο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε περίπου 2 ποτήρια νερό και λίγο κρασί. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο, μέχρι να "πιει" το ζουμί του. Πλένουμε καλά και το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.Το γεμίζουμε με τη γέμιση κι αν θέλουμε, προσθέτουμε γύρω απο το κοτόπουλο, πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια, με λάδι, ρίγανη κι αλάτι.Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς C για 2 1/2 με 3 ώρες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε