Κότα γεμιστή

Κότα γεμιστή Κότα γεμιστή
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κότα μεγάλη
  • 1 φλιτζάνι τον καφέ ρύζι γλασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φουντουκάκι τοματοπελτέ
  • 1 φλιτζάνι τον καφέ κιμά
  • 5 κάστανα ψημένα
  • τα συκωτάκια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζανάκια νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βούτυρο



Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά, τα συκωτάκια, το ρύζι, τον πελτέ, τα γυρίζουμε δυο τρεις φορές και ρίχνουμε στα υλικά μας τα κάστανα κομμένα στη μέση και τα δυο φλιτζανάκια ζεστό νερό. Αφήνουμε τη γέμισή μας σχεδόν να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό της κότας και τη γεμίζουμε. Τηγανίζουμε την κότα μας με βούτυρο και λάδι και, αφού ροδίσει καλά, τη σκεπάζουμε με νερό ζεστό και την αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε