4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό κρέας κοψίδια, δηλαδή η παντσέτα κομμένη σε λεπτά μπριζολάκια
- 1 μεγάλο λάχανο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κοφτή κουταλιά σπόροι μάραθου
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμός ενός λεμονιού
- 2 ποτήρια ζεστό νερό
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας crco ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το ζεστό νερό, τόσο ώστε να το καλύψει, και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει -περίπου για μισή ώρα. Στη συνέχεια κόβουμε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε κι αυτό στη χύτρα, μαζί με αλάτι, πιπέρι και τα σποράκια του μάραθου. Βράζουμε για μισή ώρα ακόμη, μέχρι το φαγητό να τραβήξει τα υγρά του και να μαλακώσουν τα λάχανα. Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και κουνάμε κυκλικά τη χύτρα να πάει παντού. Όταν το σερβίρουμε, ο καθένας ρίχνει όσο επιπλέον χυμό λεμονιού θέλει στο πιάτο του.