

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 750 γρ. ξερά δαμάσκηνα
- 220 γρ. ζάχαρη
- 440 γρ. νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2-3 γαρίφαλα
Εκτέλεση
Διαλέδαμάσκηνα γερά, μαύρα και μεγάλα. Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε μία λεκάνη με λίγο νερό να φουσκώσουν για 4-5 ώρες. Τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-10 λεπτά. Αφαιρούμε τα δαμάσκηνα με μία τρυπητή κουτάλα, αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μερικές βράσεις ακόμα, βγάζουμε τα μπαχαρικά και περιχύνουμε τα δαμάσκηνα.