Κομπαρνούδι

Κομπαρνούδι Κομπαρνούδι
12 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 ψωμί μπαγιάτικο
  • 3 κιλά κρέας αρνάκι
  • 1 συκωταριά
  • 1 φλιτζάνα βούτυρο
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνα δυόσμο
  • 2-3 ρίζες σπανάκι
  • 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι για το κρέας
  • 1 κουταλάκι μαυροπίπερο
  • 1 χούφτα δυόσμο
  • 1 κουταλάκι αλάτι

    1    κουταλάκι κόκκινο πιπέρι γλυκό

    2    λίτρα νερό t κιλό γάλα

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το κρέας σε κομμάτια ανάλογα με τις μερίδες που θέλουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στο ταψί. Ρίχνουμε το δυόσμο, το βούτυρο, το νερό, και το βάζουμε στο φούρνο. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε το ψωμί το κόβουμε σε μπουκιές και το βάζουμε στο φούρνο για να ψηθεί λίγο. Πλένουμε τη συκωταριά, τη ζεματάμε, την κόβουμε κομματάκια, τη σωτάρουμε για λίγα λεπτά και προς το τέλος ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το δυόσμο, το σπανάκι και το κόκκινο πιπέρι συνεχίζοντας για λίγο ακόμη το σωτάρισμα.

Προσθέτουμε στο μείγμα το χλιαρό γάλα και το ζουμί που έχει μείνει στο ταψί του ψημένου κρέατος. Ρίχνουμε όλο το μείγμα στο ταψί με τις μπουκιές του ψωμιού. Στη συνέχεια παίρνουμε το ψημένο κρέας και το τοποθετούμε πάνω από τη συκωταριά αναποδογυρισμένο όμως, ώστε η ροδοκοκκινισμένη πλευρά να είναι από κάτω. Το σκεπάζουμε με τη μπόλια και το ξαναβάζουμε στο φούρνο, έως ότου ροδοκοκκινίσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε