Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Κολοκυθόπιτα γλυκιά Κολοκυθόπιτα γλυκιά
16 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
45' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 4 κουταλιές ξίδι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 4 κουταλιές γάλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • νερό χλιαρό όσο πάρει

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό κολοκύθα κόκκινη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 6 αυγά
  • κανέλα σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • βανίλια 
  • λίγο μέλι από κερήθρα



Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το μείγμα μας και ανοίγουμε 4 λεπτά φύλλα με τον πλάστη.

Τρίβουμε σε κατσαρόλα την κολοκύθα στον τρίφτη και τη βράζουμε με μία κούπα νερό και λίγο αλάτι. Μόλις πάρει βράση το κολοκύθι, ρίχνουμε το ρύζι. Όταν τραβήξει το ρύζι το νερό, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, την κανέλα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί.

Σβήνουμε τη φωτιά μας, αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει και προσθέτουμε χτυπημένα τα αυγά μας. Απλώνουμε τα δύο φύλλα μας λαδωμένα στο ταψί και προσθέτουμε το μείγμα που έχει κρυώσει σιγά σιγά στην επιφάνεια του φύλλου. Απλώνουμε και τα άλλα δύο φύλλα από πάνω λαδωμένα. Χαράζουμε απαλά την πίτα με ένα μαχαίρι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα. Το ταψί μας είναι ταψί κανονικού φούρνου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε