Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες Κολοκυθοκεφτέδες
6 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γαλέτα ή τριμμένα παξιμάδια
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • μάραθο ή δυόσμο

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε αλατισμένα σε ένα σουρωτήρι για περίπου 1 ώρα να στραγγίξουν τα υγρά τους. Κατόπιν τα βάζουμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι αλεύρι, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το κεφαλοτύρι, τα αυγά χτυπημένα, το δυόσμο ή το μάραθο, τη γαλέτα και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρές μπάλες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν οι κεφτέδες τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε σκεύος στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι τους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε