Κολοκύθια ομελέτα

Κολοκύθια ομελέτα Κολοκύθια ομελέτα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκύθια καθαρισμένα, σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές λάδι ή βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 2 κουταλιές νερό ή γάλα
  • λίγο ξηρό τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα κολοκύθια σε τρυπητό για 1/2-1 ώρα μαζί με λίγο αλάτι, για να στραγγίσουν. Στύβουμε τα κολοκύθια, τα βάζουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το κορν φλάουερ, το πιπέρι, το τυρί, λίγο νερό και τα χτυπάμε όλα μαζί. Περιχύνουμε με το μείγμα τα κολοκύθια και ψήνουμε την ομελέτα από τη μια πλευρά. Κατόπιν την αναποδογυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη. Σερβίρεται ζεστή.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε