Κολοκυθάκια παπουτσάκι

Κολοκυθάκια παπουτσάκι Κολοκυθάκια παπουτσάκι
8 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
45' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος

Συστατικά

  • 2 κιλά κολοκύθια μέτρια
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι και λίγο ακόμα για το άλειμμα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο, τηνιακό ή κεφαλοτύρι
  • 2 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκύθια και αφαιρούμε το πάνω και το κάτω μέρος τους. Τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε προσεκτικά για να μη σπάσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά αφαιρούμε την ψίχα τους. Σ' ένα βαθύ τηγάνι μαραίνουμε τα κρεμμύδια στο λάδι. Αλέθουμε την ψίχα των κολοκυθιών, την προσθέτουμε στο τηγάνι και την αφήνουμε να βράσει πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας την συνέχεια. Αναμιγνύουμε το κορν φλάουερ με το γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας το με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ελαφρά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και, όταν κρυώσει λίγο, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με τ' αυγά ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε το μειγμα, ώστε να ομογενοποιηθεί καλά. Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα αραδιάζουμε στο ταψί. Ψήνονται στους 200°C για τρία τέταρτα της ώρας μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.

Σερβίρονται κρύα ή ζεστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε