Κολοκυθάκια ογκρατέν

Κολοκυθάκια ογκρατέν Κολοκυθάκια ογκρατέν
6 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό κολοκυθάκια
  • 250 γρ. τυρί τριμμένο
  • 1 δόση μπεσαμέλ
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Διαλέξτε τρυφερά κολοκυθάκια, ξύστε τα λίγο εξωτερικά, πλύντε τα και κόψτε τα σε φέτες.Αλευρώστε τα και τηγανιστέ τα ελαφρά.Ετοιμάστε την μπεσαμέλ. Βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώστε μία λεπτή στρώση μπεσαμέλ, πασπαλίστε με τυρί, μετά στρώστε κολοκυθάκια, πασπαλίστε με τυρί και επαναλάβατε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.Επάνω στην τελευταία στρώση μπεσαμέλ πασπαλίστε τυρί, φρυγανιά και ραντίστε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.Ψήστε το φαγητό σε δυνατό φούρνο (200°C) για μισή ώρα περίπου και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε