Κολοκυθάκια γεμιστά

Κολοκυθάκια γεμιστά Κολοκυθάκια γεμιστά
4 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
40' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 8 κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  • χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές κουκουνάρι
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 3 κουταλιές νισεστέ
  • 1 κουταλιά ταχίνι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 2 φλιτζάνια ζωμό από τα κολοκυθάκια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, ξύνουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια και αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και προσθέτουμε το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο και γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκυθάκια, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό, το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε.

Για τη σάλτσα:

Αναμειγνύουμε λίγο νερό κρύο με το νισεστέ και προσθέτουμε το ταχίνι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από το φαγητό μας μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε