Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι
6 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
45' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό κολοκυθάκια μέτρια
  • 100 γρ. ρύζι
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 60 γρ. λάδι
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τα κολοκυθάκια, όπως τα γεμιστά με κιμά.Βάλτε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι, ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα να τσιγαριστούν ελαφρά και προσθέστε το μαϊντανό, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν όλο το υγρό τους.Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφού μισοκρυώσουν, προσθέστε το τυρί, τη φρυγανιά και τα ασπράδια των αυγών, ελαφρά χτυπημένα.Γεμίστε τα κολοκυθάκια και βάλτε τα στην κατσαρόλα στη σειρά.Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και νερό. Αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Χτυπήστε τους 2 κρόκους, προσθέστε το χυμό των λεμονιών και λίγη σάλτσα από την κατσαρόλα, περιχύστε το φαγητό και αφήστε το για μερικά λεπτά στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε