Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο
4 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
45' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (ή ανάμεικτο με χοιρινό)
  • 8 κολοκύθια μεγάλα για γέμισμα
  • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • 1 μεγάλο λεμόνι, το χυμό

Εκτέλεση

Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια και τα ξύνουμε. Τα κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε την ψίχα τους. Ζυμώνουμε τον κιμά με τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το ρύζι, λίγο λάδι, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα στρώνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμόνι και προσθέτουμε ζουμί από την κατσαρόλα μέχρι να έρθει στην ίδια θερμοκρασία, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνουμε με αυγολέμονο. Αν θέλουμε πιο πηχτή σάλτσα, μπορούμε να «δέσουμε» το αυγολέμονο με κόρν φλάουρ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε