Κολοκύθα με τσίλι και αβοκάντο

Κολοκύθα με τσίλι και αβοκάντο Κολοκύθα με τσίλι και αβοκάντο
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 750 γρ. κολοκύθα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά χοντροκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 1 κουταλιά χοντροκομμένο φρέσκο δυόσμο  
  • 2 κουταλάκια γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβοκάντο

Εκτέλεση

Καθαρίστε την κολοκύθα απ' τους σπόρους, κόψτε τη φέτες, ξεφλουδίστε τη. Βράστε τη σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει να μαλακώσει, αλλά να κρατάει. Κατεβάστε απ' τη φωτιά, σουρώστε τη. Ανακατέψτε το λάδι, κόλιανδρο, δυόσμο, σάλτσα τσίλι, κρεμμύδι, ξύδι και ζάχαρη σε μικρό μπολ. Κόψτε το αβοκάντο στα δύο, βγάλτε το κουκούτσι με κοφτερό μαχαίρι. Ξεφλουδίστε το αβοκάντο, κόψτε το λεπτές φέτες. Ανακατέψτε τη ζεστή κολοκύθα και το αβοκάντο σε σαλατιέρα. Ανακατέψτε μέσα απαλά τη σάλτσα με το κόλιανδρο.

Σερβίρετε αμέσως.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε