Κοκορέτσι

Κοκορέτσι Κοκορέτσι
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 αρνίσια πνευμόνια και μια καρδιά
  • 1 αντεριά αρνίσια και λίγο λίπος κομματιασμένο
  • λίγο μπαχάρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά μέσα κι έξω μια αρμαθιά αρνίσια έντερα. Κόβετε κομματάκια το πνευμόνι, την καρδιά και τα λιπάκια, αφού τα πλύνετε καλά, και τα περνάτε στο σουβλί. Το αλατοπιπερώνετε. Στερεώνετε την άκρη του εντέρου στη μία άκρη της σούβλας, εκεί που τελειώνει η σειρά από κομμάτια. Ανεβάζετε το έντερο μέχρι πάνω και επαναλαμβάνετε την κίνηση πάνω κάτω στερεώνοντας την άκρη κάθε φορά. Έχετε τώρα φτιάξει κάθετες γραμμές από το έντερο, παράλληλες με τη σούβλα. Τότε ξεκινάτε από την πάνω άκρη να περιτυλίγετε το κοκορέτσι καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του· η φορά του τυλίγματος είναι κάθετη με τον άξονα της σούβλας. Τελειώνετε το τύλιγμα κάτω κάτω και στερεώνετε το έντερο για να μη λυθεί στο ψήσιμο.

Αλατοπιπερώνετε ελαφρά το κοκορέτσι εξωτερικά πριν το βάλετε για ψήσιμο.Το ψήσιμο γίνεται όπως και για το αρνί σούβλας, δηλαδή στην αρχή το βάζετε αρκετά ψηλότερα από τη θράκα για να μην αρπάξει πριν ψηθεί μέσα μέσα. Αν δεν έχετε ηλεκτρικό μοτέρ για τις σούβλες, χρειάζεται ρυθμικό και συνεχές γύρισμα με το χέρι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε