Κόκορας βραστός

Κόκορας βραστός Κόκορας βραστός
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος

Συστατικά

  • 1 κόκορας
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για τη σούπα
  • 1 ή 2 αυγά
  • χυμός 1 λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε τον κόκορα, τον καθαρίζουμε και τον πλένουμε πολύ καλά. Αφαιρούμε τα εντόσθια του και τον στραγγίζουμε. Βάζουμε τον κόκορα σε μία κατσαρόλα και τον καλύπτουμε με νερό. Τον αφήνουμε να πάρει μια βράση και τον ξαφρίζουμε. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο και τον αφήνουμε να ψηθεί.

Βγάζουμε τον κόκορα και τα λαχανικά από το ζουμί. Περνάμε από μία λεπτή σήτα το ζουμί, ρίχνοντάς το σε μια άλλη κατσαρόλα. Βάζουμε το ζουμί στη φωτιά και προσθέτουμε περίπου ένα λίτρο νερό. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε. Το βράσιμο πρέπει να συνεχιστεί για είκοσι περίπου λεπτά μέχρι να σκάσει το ρύζι.Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού σε ένα μπωλ και προσθέτουμε δύο κουταλιές από το ζουμί, συνεχίζοντας το χτύπημα. Κατόπιν αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά. Η σούπα σερβίρεται ζεστή. Ο κόκορας συνοδεύεται από πουρέ πατάτας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε